Türkiye’de pozitif vaka sayısı 1,5 milyonu aştı

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip coronavirüs (Covid-19) pozitif vakaların sayısının 1,5 milyonu aştığını söyledi.
Fahrettin Koca, vaka sayısının 1,5 milyonu aştığını söyledi
Fahrettin Koca, vaka sayısının 1,5 milyonu aştığını söyledi

HABER MERKEZİ

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Koca, “Bilim kurulumuz yol gösterici olarak katkı sağlamaktadır. Ülkemizdeki tüm gelişmeleri değerlendirmekteyiz” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün itibariyle toplam yapılan test sayısı 20 milyonu buldu, pozitif vaka sayımız 1 buçuk milyonu aştı. Hatay, Adana, Sivas, Samsun Antalya, Mersin ve Ordu da vaka sayılarımız artmaya devam ediyor. Yoğun bakımlarımız ciddi yük altında. Hastanelerimiz ve sağlık çalışanlarımız gittikçe artan bir yükü göğüslemenin çabası içinde.”

“VAKA SAYISI 5, VEFAT SAYISI 55 KAT ARTTI”

Pozitif vakaların sayısının 1,5 milyonu aştığını belirten Koca, “Ülkemizde bundan önceki zirve olan nisan ayına göre günlük vaka sayısında 5 kattan fazla, vefatlarda yüzde 55 artış bulunmaktadır. Alternatif aşıları temin etmek için gayret gösterdik, çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

“50 MİLYON DOZ AŞI GELECEK”

Covid-19 aşılarının teminiyle ilgili de açıklama yapan Koca, şunları kaydetti:

“Aşının teslimatının birkaç gün içerisinde tamamlanacağını öngörüyoruz. (İnaktif aşı) Önümüzdeki birkaç gün içinde teslimatının yapılması planlandı. Kademeli olarak şimdilik 50 milyon doz gelecektir.  Çalışmalar olumlu sonuç verirse Nisan ayında Faz-3 ve yaygın çalışma aşamasına geçmeyi umuyoruz. Yerli aşıda insan denemelerinde faz-1 çalışmaları tamamlanmak üzere. İnaktif aşıların depolanması ve yapılması konusunda altyapımız hazır durumdadır. Aşı 14 ve 20 gün arayla iki doz olarak uygulanacak. Başta aile sağlığı merkezlerimiz olmak üzere sağlık kuruluşlarında yapılacaktır.”

GÜNÜN BİLANÇOSU

Öte yandan, günün coronavirüs verilerini paylaşan Koca, bugün 204 bin 411 test yapıldığını söyledi.

Açıklanan verilere göre bugün tespit edilen vaka sayısı 31 bin 712, hasta sayısı ise 6 bin 213.

217 kişi coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, toplam ölü sayısı 15 bin 531’e yükseldi.