Diyarbakır’da engelli bireylere drone eğitimi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından, engelli bireylere drone eğitimi veriliyor.
kurdistan24.net

DİYARBAKIR (K24)

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen proje kapsamında 20 engelli birey, drone eğitimi alıyor. Bu imkanı ise DTSO sağlıyor. Eğitim 4 gün sürecek.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gelişmiş bir toplum olabilmek için ticaret dışında da iş dünyası ve yetkililerin sosyal projelerde işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Drone eğitmeni Kerem Çelik ise bu denli anlamlı projelerde çalışmış olmanın kendisi için gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

K24’e konuşan Kerem Çelik, “Bu proje Dünya Engelliler Günü için hazırlandı. Drone yeni ve çok ilgi gören bir teknoloji. Biz de böyle bir proje yapmak istedik. Diyarbakır ve Türkiye’de ilk defa böyle bir proje yapıldı. Birçok başvuru oldu ancak pandemiden dolayı sadece 20 kişi eğitime alabildik” dedi.

Engellilerin kendilerini geliştirmek ve engelleri aşmak için büyük çaba sarf ettiği ve yaklaşık 400 engellinin eğitim için başvurduğu belirtildi.

Müzik ve sanat konusunda uzmanlaşan ve bu eğitimi de almaya gelen engelli birey Ahmet Yılmaz, tüm engellerin insan zihninden ve tavrından ileri geldiğini ancak isteyen kişilerin tüm engelleri aşabileceğine dikkat çekiyor.

Yılmaz, “Bu projeyi hazırlayanlara çok teşekkür ediyoruz. Bu tür projelerde olmak büyük bir zevk ve biz de bundan çok memnunuz. İnşallah bu proje ile drone kullanımında belli bir seviyeye ulaşırız ve tüm arkadaşlarımız iş imkânı bulur” diye konuştu.

Eğitimden sonra bazı engelli bireyler işe başlayacak ve diğerleri için de iş başvurusu için gerekli girişimler yapılacak.

Herhangi bir mesleği ve sanatı öğrenmenin aynı zamanda insanların hayatındaki engelleri azalttığına dikkat çekildi.