Erdoğan: Kısıtlamaları peyderpey kaldıracağız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayata geçirdikleri tedbirlerle yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının hızını kestiklerini belirterek, vaka ve ağır hasta sayısının hedefin altına düşmesiyle kısıtlamaların peyderpey kaldırılacağını söyledi.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

HABER MERKEZİ

Antep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'ne bağlantıyla katılan Erdoğan, coronavirüs salgınının dünyayla birlikte Türkiye'yi de etkilediği bir dönemde ne sağlık ne de yatırımlardan taviz verdiklerini söyledi.

Tedbirlerle salgının artış hızının kesildiğini vurgulayan Erdoğan "İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız. Bunun için 83 milyon hep birlikte TMM diye kısalttığımız temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uyulması gerekiyor" dedi.

"Üretimi ve istihdamı sürdürmek için gereken her türlü tedbiri aldıklarını, her desteği sağladıklarını" belirten Erdoğan "Sosyal koruma kalkanı kapsamında kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği ve hane bazlı sosyal destek programı başlığı altında 45 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak milletimizin emrine sunduk. Böylece hiçbir vatandaşımızın işsiz ve aşsız kalmamasını temin etmeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

“Aşı çalışmalarında gelinen seviye itibarıyla inşallah önümüzdeki döneme çok daha umutla bakıyoruz” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şeyi salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyeye getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.”