Türkiye’de yılbaşında 4 günlük kısıtlama

Türkiye’de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 31 Aralık - 4 ocak tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

ABD ile Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yönelik yaptırım kararlarını değerlendiren Erdoğan, bunun “üzüntü verici” olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye, AB'den yaptırım değil, yıllardır geciktirdiği tam üyelik sözünü yerine getirmesini beklemektedir. ABD'den de yaptırım değil, terör örgütlerine ve bölgemizle ilgili hesabı olan güçlere karşı verdiğimiz mücadelede destek bekliyoruz. Biz ne komşularıyla, ne de başka herhangi bir devletle gerilim, hele çatışma peşinde koşan bir ülke asla değiliz. Kendimizle birlikte dünyanın huzuru için mücadele ediyoruz. Kendimizle birlikte tüm bölgemizin ve dünyanın huzuru için mücadele ediyoruz. Ama bu durum, ülke ve millet olarak hakkımızın, hukukumuzun, egemenliğimizin çiğnenmesi karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmiyor.”

Erdoğan, “Libya'dan Doğu Akdeniz'e, Suriye'den Kafkasya'ya uzanan coğrafyada çok boyutlu çalışmalar içindeyiz. Nerede haksızlık varsa adaletin tesisi için çaba harcıyoruz” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, tarihi bir dönüm noktasında Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında yer almıştır. Türkiye ve Azerbaycan, bir kez daha öz kardeş olarak kucaklaşmıştır. 30 yıldır işgal altında tutulan Azerbaycan toprakları kurtarılmış, Dağlık Karabağ'ın vatan hasreti sona ermiştir. Karabağ artık donmuş bir ihtilafı değil, hakkın batıla galip gelmesi sonucunda kazanılmış şanlı bir zaferi ifade ediyor. Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarında yeniden imar ve kalkınma projelerini değerlendirdik. Artık pasaport yok, kimlikle Azerbaycan'a gidip geleceğiz. Dağlık Karabağ'ın kurtuluşuyla Kafkasya'da yeni bir dönemin kapıları aralanmıştır.”

SALGINDAKİ GELİŞMELER

Coronavirüs tedbirlerinin olumlu etkilerini görmeye başladıklarını söyleyen Erdoğan, “Sokağa çıkma sınırlaması 31 aralık perşembe saat 21.00’den 4 ocak saat 05.00’e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Sağlık çalışanlarının meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacaktır” dedi.

Öte yandan Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de son 24 saatte 29 bin 617 vaka tespit edildi, 229 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ağır hasta sayısı 5 bin 980 olurken, 28 bin 164 kişinin Covid-19 tedavisin sona ermesiyle iyileşen sayısı 1 milyon 631 bin 944'e yükseldi.

Toplam ölü sayısı ise 16 bin 646’ya yükseldi.