AB'de coronavirüs aşılama tarihi belli oldu

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'ndeki (AB) yeni tip coronavirüs (Covid-19) aşılama kampanyasına 27 Aralık tarihinde başlanacağını söyledi.
AB'de 27 Aralık'ta Covid-19 aşılama kampanyası başlayacak
AB'de 27 Aralık'ta Covid-19 aşılama kampanyası başlayacak

HABER MERKEZİ

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "AB sınırları içerisinde aşılama çalışmalarının ilk etabı 27, 28 ve 29 Aralık tarihlerinde başlayacak. Vatandaşlarımızı birlik içerisinde koruyoruz. Bir arada daha güçlüyüz" ifadelerini kullandı.

Virüsün etkisinin yok edilmesi konusunda emin olduğunu dile getiren Leyen, komisyonun büyük bir sorumluluk altına girdiğini belirterek 2021'de de AB'ye üye 27 ülkede aşı kampanyasının hızla devam edeceğini söyledi.

BioNTech-Pfizer'in geliştirdiği coronavirüs aşısı AB Komisyonu'nun çatısı altında 6 farklı firma arasından test sürecine tabi tutulup onay verilen ilk Covid-19 aşısı olacak.

AVRUPA'DA COVID-19 VAKALARI 21 MİLYONU GEÇTİ

Avrupa'da Şubat 2020'de başlayan coronavirüs salgını üzerinden yaklaşık 10 ay geçti. Bu süre zarfında kıtada Rusya'daki nüfus dahil 21 milyon kişi Covid-19'a yakalandı, yaklaşık 500 bin insan hayatını kaybetti.

Avrupa Birliği'nde en çok ölüm yaklaşık 65 bin kişiyle İtalya ve İngiltere'de görülürken, en çok vaka 2,4 milyon kişiyle Fransa'da yaşandı.