AZADİ Hareketi: Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılar kabul edilemez

Kürdistan İslami Hareketi (AZADİ) Genel Sekreteri Metin Pirani, Kürdistan Bölgesi’ndeki saldırıların hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini söyledi.

DİYARBAKIR (K24)

Kürdistan İslami Hareketi (AZADİ) ile Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK) tarafından düzenlenen basın toplantısında Kürdistan Bayrak Günü’nün önemine vurgu yapılarak, Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirilen saldırılarla ilgili değerlendirilmelerde bulunuldu.

Basın toplantısının ardından K24’ün sorularına yanıt veren AZADİ Genel Sekreteri Metin Pirani, PKK’nin saldırılarının Kürdistan Bölgesi’ne büyük zarar verdiğini ifade etti.

Rojava’daki Halk Savunma Birlikleri’ni (YPG) de eleştiren Metin Pirani, “YPG Suriye topraklarını koruduğunu ve bir Suriye partisi olduğunu söyleyerek, Kürdistan topraklarına saldırıyor. Kobani’yi hatırlasınlar. Dara düştüklerinde, Peşmerge Güçleri Kobani’ye giderek onlara yardım etti ve kenti kurtardılar” dedi.

K24’e konuşan siyasi gözlemci Mehmet Ekinci de Kürdistan Bayrak Günü’nden bir gün önce gerçekleştirilen saldırıların manidar olduğunu belirterek, “Bütün Kürtlerin Kürdistan Bayrak Günü’nü kutluyorum. Umuyorum Kürtler bu bayrak altında başarılara ulaşır. PKK Kürt tarihini, Kürt başkanlarını ve Kürdistan bayrağını inkar ediyor. Kendilerinden başka hiç kimseyi tanımıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan basın toplantısını izleyen Kürt gençleri de Kürdistan’ın milli değerlerinin tek bir partinin değeri olmadığına dikkat çekerek, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarda tüm Kürtlerin hedef alındığını vurguladı.