Irak Cumhurbaşkanlığı: Irak’ın imajı zedeleniyor

Irak Cumhurbaşkanlığı, dün akşam başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye düzenlenen saldırının, uluslararası düzlemde Irak’ın imajını zedeleyeceğini bildirdi.
Irak'ta saldırılar sürüyor
Irak'ta saldırılar sürüyor

BAĞDAT (K24)

Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, yabancı temsilciliklerin yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge’ye düzenlenen füze saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Suç teşkil eden bu tür eylemlerin devam etmesi, sivil vatandaşların hayatını ve güvenliğini tehlikeye atıyor, aynı zamanda ülkenin egemenliğini ve devlet onurunu hedef alıyor. Ayrıca bu eylemler uluslararası düzlemde Irak’ın imajını zedeliyor” denildi.

Ülkedeki yabancı misyonların güvenliğinin Irak’ın sorumluluğunda olduğu vurgulanan açıklamada, saldırıların, diplomatik ilişkileri de olumsuz etkilediğine işaret edildi.

Irak Cumhurbaşkanlığı, güvenlik güçlerinin yasadışı eylemlerde bulunanlara karşı sıkı önlemler almasını ve yasaları ihlal edenleri yargı önüne çıkarması çağrısında bulunarak, saldırıların tekrarlanmasının önüne geçilmesini istedi.

Dün akşam, Yeşil Bölge’de yer alan ABD Bağdat Büyükelçiliği’ne 8 füze atıldı.

Irak hükümeti, füzelerin büyük bölümünün Yeşil Bölge içerisindeki yerleşim yerlerine düştüğünü açıkladı.

Açıklamada, füzelerden birinin Yeşil Bölge'de bir kontrol noktasına isabet ettiği ve orada görevli bir askerin yaralandığı kaydedildi.