Halep'te ilk tahliye gerçekleşti

Halep'in doğusunda anlaşmaya varılarak başlatılan sivillerin tahliyesi birçok aksaklıktan sonra yeniden başlayarak ilk sivil konvoyunun tahliyesi gerçekleşti.

Haber Merkezi- Halep'in doğusunda anlaşmaya varılarak başlatılan sivillerin tahliyesi birçok aksaklıktan sonra yeniden başlayarak ilk sivil konvoyunun tahliyesi gerçekleşti.

Kadın, çocuk ve yaralıları taşıyan yaklaşık 20 otobüs ve 13 ambulanstan oluşan konvoyun kentten ayrıldığı ve Ramussa semtine doğru yola çıktığını bildirdi

Aralarında yaralı muhalif savaşçıların da olduğu söylenen 951 kişilik konvoy, Halep’e yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve büyük kısmı muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e geçmesi öngörülüyor

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ve Suriye Kızılay’ının takip ettiği konvoyun 13 ambulans ve 20 otobüsten oluştuğu belirtildi.

Konvoyun Ramussa’dan da.

BM'nin Suriye'deki İnsani Yardım Koordinatörü Jan Egeland, Halep’in doğusundaki tahliye işleminin üç aşamada yapılacağını söyledi. Egeland, öncelikle hasta ve yaralıların, daha sonra tehdit altındaki sivillerin ve son olarak muhalif savaşçıların tahliye edileceğini söyledi. 

Egeland, Rusya’nın tahliye edilenlere zarar gelmeyeceğine dair güvence verdiğini bildirdi. Tahliye işlemlerinin ne kadar süreceği ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: DW