Kürt sanatçı, 10 yıldır doğada inziva hayatı yaşıyor

Şemal Kadir, “10 yıldır dünyayı ve insanları terk ettim. Doğada, mağaralarda, dağlarda ve çadırlarda yaşıyorum. Dünya ülkelerini geziyorum. Hiç evim yok ve para benim için önemli değil” dedi.
kurdistan24.net

SÜLEYMANİYE (K24)

Kürt sanatçı Şemal Kadir, 10 yılı aşkın bir süredir sosyal yaşamdan uzak bir şekilde farklı coğrafyalardaki dağlarda yaşam sürüyor.

Şuan atalarının toprağı olan Süleymaniye’deki dağların eteklerinde yaşamını süren Kadir, barış, birlikte yaşam ve doğaya saygı mesajlarını ulaştırmak istediğini, sonrasında ise tümüyle insanlardan uzaklaşmak istediğini ifade ediyor.

K24’e konuşan Kadir, “10 yıldır dünyayı ve insanları terk ettim. Doğada, mağaralarda, dağlarda ve çadırlarda yaşıyorum. Dünya ülkelerini geziyorum. Hiç evim yok ve para benim için önemli değil” dedi.

Dünyayı gezdiğini söyleyen Kadir, Hindistan, İran ve Fas’a gittiğini ve buralarda da doğada yaşam sürdüğünü ifade etti.

Süleymaniye dağının eteklerinde yaşadığı yeri bıkma ve kınama evi olarak tanımlayan Kadir, kendisinin bu dünyadan bıkmış biri olduğunu dile getiriyor.

Bulunduğu bölgelerdeki, pınarları ve akarsuları temizleyen Kadir, doğada sanat eserleri de yapıyor.

Gittiği her yerde barış kuşu ismi verdiği sanatsal eser hazırladığını ve oralarda bıraktığını kaydeden Kadir, Süleymaniye doğasında da barış kuşu hazırlama çalışmalarını sürdürdüğünü bildiriyor.

Kadir, Süleymaniye kırsalında son barış kuşunu hazırladıktan sonra, insanlarla ilişkisini tümüyle keseceğini dile getiriyor.