Avrupa: Coronavirüsten ölenlerin sayısı 2 katına çıktı

Avrupa, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle gerçekleşen ölümlerin 500 bini geçtiği ilk kıta oldu ve kıtada ölü sayısı son 60 gün içinde iki katına çıktı.

HABER MERKEZİ 

Avrupa'da Covid-19 salgını kaynaklı ölümlerin sayısı son iki ayda iki kat yükseldi. Kıtada ilk vakanın bildirilmesinden sonraki 8 ay içinde 250 bin ölüm kayıtlara geçerken, sadece son iki ayda ölü sayısı 500 bini geçti.

Fransa, İspanya, İtalya, İngiltere ve Rusya'daki Covid-19 ölümleri, Avrupa'daki toplam ölü sayısının yüzde 60'ını oluşturuyor. İtalya, Avrupa'da Covid-19 kaynaklı ölümlerin en yüksek olduğu ülke konumunda.

Sonbahar ve kış aylarında salgının etkisini artırmasıyla yükselen vaka ve ölü sayıları nedeniyle birçok Avrupa ülkesindeki önlemler sıkılaştırılmış durumda. İngiltere'de tespit edilen yeni coronavirüs varyantı ve sonbahar aylarından bu yana vaka sayılarındaki artış, kıta genelinde Covid-19 kısıtlamalarının gözden geçirilmesine neden oldu.

MUTASYON ENDİŞESİ SÜRÜYOR

Yüzde 70 oranında daha hızlı yayıldığı belirlenen mutasyon nedeniyle Noel öncesinde birçok ülke İngiltere'den gelecek yolculara sınırlarını kapatmıştı.

Danimarka ve Fransa'dan sonra İtalya'da da yeni varyantı taşıyan bir hasta tespit edildi. Avrupa ülkeleri İngiltere'den gelecek yolcuları gözlem altında tutma ve karantina zorunluluğu getirme eğiliminde. (BBC Türkçe)