Amedspor futbolcularına polisten darp

Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldığı maç sonrası Şilbe tesislerinde 3 Amedspor futbolcusu çevik kuvvet polisleri tarafından darp edilip gözaltına alındı. Daha sonra serbest bırakılan futbolcular hastaneye götürülerek tedavi edildi.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ikinci maçında Fenerbahçe ile sahasında 1-1 berabere kalan Amedspor futbolcuları Mehmet Sıddık İstemi, Mansur Çalar ve Ercan Çapar’ın maçın oynandığı Şilbe Tesislerinde çevik kuvvet polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındığı bildirildi. Daha sonra serbest bırakılıp hastaneye kaldırılan futbolcuların darp raporu aldıkları ve Amedspor Yönetim Kurulu’nun olaya karışan çevik kuvvet mensupları hakkında dava açacağı belirtildi.

 

Olay hakkında Kürdistan24’e açıklamalarda bulunan Amedspor Basın Sözcüsü ve kulüp avukatı Soran Haldi Mızrak, darp olayını gerçekleştiren polislerin futbolcu olduklarını bilmelerine rağmen oyuncularına hakarette bulunduklarını, oyuncuların da tepki vermesi ardından darp edildiklerini ve ters kelepçe takılmak suretiyle gözaltına alındıklarını söyledi. Daha sonra serbest bırakılan futbolcuların hastaneye kaldırıldıklarını belirten Mızrak, futbolcuların yüz ve sırtlarında darp izlerinin bulunduğunu ve hastaneden darp raporu aldıklarını belirtti. Mızrak Amedspor Yönetim Kurulun yarın detaylı bir açıklama yapacağınıda belirtti.