Obama ve Erdoğan Halep'i konuştu

ABD Başkanı Barack Obama, Beşiktaş’taki bombalı saldırılar ve Fırat Kalkanı operasyonunda hayatını kaybedenler için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı diledi.

ABD Başkanı Barack Obama, İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen bombalı saldırılar ile Fırat Kalkanı operasyonunda hayatını kaybedenler için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak başsağlığı diledi ve bölgedeki gelişmeleri konuştu. Telefon görüşmesinde liderler, güncelliğini koruyan Halep’in doğusundaki insan tahliyesinin aksatılmadan devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak Suriye’de siyasi çözüm bulunması gerektiğini belirttiler. Görüşmede Obama ve Erdoğan’ın terörle mücadelede gösterilen kararlı tutuma devam edilmesi gerekliliği vurguladığı belirtildi.

 

ABD Başkanı Barack Obama görüşmede Türkiye'nin Halep'te kısmi ateşkes sağlanarak muhaliflerin ve sivillerin uluslararası insani yardım kuruluşlarının gözetiminde güvenli biçimde kentten tahliyesine yönelik çabalarını takdirle karşıladığını belirtti. Koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yürüttükleri mücadelede kaydedilen gelişmelerin de konuşulduğu görüşmede liderler, Türkiye ile ABD'nin sürekli yakın işbirliği halinde çalışmaya devam etmelerinin büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

 

Öte yandan Ankara'da Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile görüşen Recep Tayyip Erdoğan, görüşme ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ABD Başkanı Barack Obama ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Obama’ya kendileri açısından sadece Suriye’nin değil, Irak’ın da çok önemli olduğunu söylediğini belirterek “Sayın Obama’ya Telafer ve Sincar'da istenmeyen bir durum olması halinde buradaki sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu da kendilerine ifade ettim.” dedi.