Covid-19’un daha hızlı yayılan türü 2 ülkeye daha sıçradı

İngiltere'de tespit edilen yeni tip coronavirüsün (Covid-19) daha hızlı yayılan türüne İsveç ve İspanya’da rastlandığı bildirildi.
İsveç
İsveç

HABER MERKEZİ

İngiltere'de tespit edilen yeni tip coronavirüsün (Covid-19) daha hızlı yayılan türüne İsveç ve İspanya’da rastlandığı bildirildi.

İsveç Sağlık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sörmland bölgesinde Covid-19'un mutasyona uğramış türünün İngiltere'den gelen bir kadında tespit edildiği ve bunun İsveç'te bilinen ilk vaka olduğu ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu kişinin hastanede tedavi altında bulunduğu aktarıldı.

AŞILAMA YARIN BAŞLIYOR

"Sürü bağışıklığı" stratejisi başarısız olan ülkede koronavirüse karşı aşılamaya yarın başlanacak.

Sağlık Genel Müdürlüğü Başkanı Sara Byfors, BioNTech ile Pfizer’ın yeni tip coronavirüse karşı geliştirdiği aşı ile yarın başlanacak aşılama sürecine ülkesinin hazır olduğunu söyledi.

İsveç Sağlık Genel Müdürlüğü, ülkede bugüne kadar 396 bin 48 Covid-19 vakası görüldüğünü ve virüs kaynaklı 8 bin 279 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İSPANYA’DA 4 VAKA TESPİT EDİLDİ

Madrid Özerk Yönetimi Kamu Sağlık Genel Direktörlüğünden yapılan açıklamada, İngiltere'de mutasyona uğrayan Covid-19 türünden, başkent Madrid'de 4 vaka tespit edildiği bildirildi.

Söz konusu vakalardan birinin salı günü Londra'dan geldiği belirtilen açıklamada, aynı aileden olan diğer 3 vakanın da onunla temas eden kişiler olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, daha hızlı yayılan Covid-19'un bu türüyle bağlantılı 3 şüpheli vakanın da bulunduğu kaydedildi.

İspanya'da şimdiye kadar 1 milyon 854 bin 951 Covid-19 vakası tespit edildi, salgından dolayı 49 bin 824 kişi hayatını kaybetti.