Peşmerge: Kürtleri kırımdan geçirmek isteyen buyursun

Peşmerge Bakanlığı, Peşmerge’yi işgalci ve Kürtler ile Başkan Barzani’yi düşman olarak tabir eden Asayib Ehlihak grubu lideri Kays Gazali’ye sert tepki göstererek, Kürtleri kırımdan geçirmek isteyenlere “buyursun gelsin” diye cevap verdi.

Kürdistan Peşmerge Bakanlığı, Şii Haşdi Şabi’ye bağlı Asayib Ehlihak silahlı grubu lideri Kays Gazali’nin Irak’ın El Reşid televizyon kanalında Kürtlere ve Başkan Barzani’ye tehditler savurarak sarf ettiği ‘DAİŞ’ten sonra Irak’ın en büyük sorunu Kürtler olacak’ sözleri ve Peşmergeyi Musul operasyonu çerçevesinde kontrolüne geçirdiği Kürdistan’ın diğer topraklarındaki varlığından dolayı işgalci güç olarak tabir etmesine sert tepki gösterdi. Peşmerge Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada bu tür saldırıların yeni olmadığını, bu mezhepçi yaklaşımın Irak’ı düşürdüğü durumun ortada olduğunu ve yapılması gereken şeyin bu gibi kişilerin mahkemelerde yargılanması olduğunu belirtti. Kürtlere karşı soykırım gerçekleştiren Saddam ve mezhepçi politikasıyla Irak’ta iç savaşı tetikleyen Maliki’nin aslında aynı anlaşışta ve birbirlerinin ikizi olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verilmiş:

“Bahsi geçen silahlı grubun lideri de, bu soykırımcı anlayışların tezahürüdür. Peşmerge Bakanlığı olarak şunu söylüyoruz. Eğer tekrardan Kürtleri kırımdan geçirmek istiyorsanız, buna cesaretiniz varsa buyurun deneyin. O zaman görülecek kim kimi kırıyor. Umut ediyoruz ki Kays Gazali’nin sarf ettiği düşmanca cümleler Haşdi Şabi ve Asayib Ehlihak’ın fikirleri değil sadece onun kendi fikirleridir. Kişisel sözleridir