Erdoğan: Birkaç güne aşılama başlayacak

Erdoğan, Covid-19 aşısının perşembe ve cuma gününe kadar başlanacağını söyledi.

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “İnsanlık olarak 2021 yılını iyi hatıralarla kapatmadık. Geçtiğimiz yılı büyük bedeller ödeyerek geride bıraktık. Geçtiğimiz 18 yılda kurduğumuz alt yapının üstünde hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyorduk. Korona salgınının ülkemize de sıçramasıyla birlikte kendimizi hızla bu yeni döneme hazırladık. Salgın tedbirlerinden etkilenen tüm kesimlere nakdi hibe ve destek programları başlattık” ifadelerini kullandı.

CORONAVİRÜS KISITLAMALARI

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınındaki gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de önemli bir şekilde hafifledi. Salgın tedbirlerinin faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde açtıkları sıkıntıları yakinen biliyoruz” dedi.

Erdoğan, “Salgına bir çözüm bulunana kadar tedbirlerle kendimizi savunmaya mecburuz” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vaka sayısının belirli bir sayının altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız. Gelinen aşamada önemli bir hususta aşı çalışmalarıdır. Türkiye faaliyetleri yakinen takip etmektedir. Hali hazırda Çin aşısını ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman aşısıyla da anlaşmamızı yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Perşembe veya cuma olur diyor. Böylece belirlenen sıraya göre bu tarihte aşılar başlayacak. Aşılar öncelik sıralamasıyla uygulamaya geçecek, perşembe ya da cuma gününe kadar buna başlayacağız.”

CORONAVİRÜS BİLANÇOSU

Diğer yandan Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre son 24 saatte 10 bin 220 vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 2 milyon 336 bin 476’ya yükseldi.

Son 24 saatte 174 kişi hayatını kaybetti, salgından ölenlerin sayısı 22 bin 981’e çıktı.

Verilere göre 1003 hasta daha tespit edildi.