Rusya,Türkiye ve İran Moskova'da toplanıyor

Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarının dün yapılması planlanan ancak Ankara'da Rusya büyükelçisi Andrey Karlov'un suikasta uğramasıyla ertelenen toplantı bugün yapılacak.

Haber Merkezi- Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarının dün yapılması planlanan ancak Ankara'da Rusya büyükelçisi Andrey Karlov'un suikasta uğramasıyla ertelenen toplantı bugün yapılacak.

Üç ülkenin dışişleri bakanlarının yanı sıra savunma bakanlarının da katılacağı toplantıda Suriye ve özellikle Halep kentindeki son durum konuşulacak.

Moskova'da yapılacak olan toplantının Karlov'a yönelik suikast sonrası iptel edilmesi bekleniyordu ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Bu barbarca suçu işleyenlerin Rusya-Türkiye ilişkilerindeki normalleşme sürecini bozma, özellikle de Suriye'deki terörle etkin mücadeleyi önleme amacı olduğundan eminiz. Bu girişim faydasız. Toplantıda atacağımız adımlar bu suçun arkasındakilerin planlarını boşa çıkaracak"  diyerek toplantının planlandığı gibi yapılacağını söylemişti

Toplantının amacının Suriye ve Halep için çözüm haritası çıkarmak yerine kimin ne düşündüğü ve nerede durduğu üzerine olacağını belirtiliyor. Birleşmiş Milletler temsilcileri ise yaptıkları açıklamalarda toplantıdan çatışmaları durduracak bir hamle çıkmasını beklediklerini söylüyor.

Kaynak: Kurdistan24, BBC, AA