II. Amed Film Festivali başlıyor

II. Amed Film Festivali “Sınırsız Sinema” sloganıyla 22-25 Aralık arasında düzenlenecek.

Bu yıl 4-13 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanan II. Amed Film Festivali, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının tutuklanıp yerlerine kayyum atanması dolayısıyla gerçekleşememişti. Festivalin komitesi yaptığı yazılı bir açıklama ile festivalin yeni tarihini ve sloganını paylaştı.

Komite tarafından yapılan açıklamada, “Festivalimiz bu yıl 4-13 Kasım tarihleri arasında yapılacakken, halkın iradesine müdahale edilmiş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları tutuklanıp yerine kayyım atanmıştır. Bu koşullarda festivalimiz belirlenen tarihler arasında gerçekleşememiştir” denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Sanat, doğası gereği muhalif bir yapıya sahiptir. Her koşulda, zulmün, şiddetin ve zorbalığın karşısındadır. Hak, adalet, özgürlük, eşitlik için, kadın, çocuk, mülteci/sığınmacı, göçmen ve yoksulların hakları için, kısacası özgürce yaşanacak bir ortam için hiçbir zorlama olmaksızın, gönüllü biçimde, akıl, vicdan ve onurla yürütülen çalışmalara hiçbir şekilde mühür vurulamaz.

Yenilikçi, özgün ve yaratıcı bakış açılarına ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde hakikati anlatan filmleri halkımızla buluşturacağız. Amed Film Festival için; sinemacı dostlarımıza ve festival ekiplerine dayanışma çağrısı yapıyoruz. Gelin bulunduğunuz kentten ve ülkeden 22-25 Aralık arasında düzenleyeceğimiz 2. Amed Film Festivali’ne güç verelim.

Bunun için “Sınırsız Sinema” sloganıyla sadece Amed’de değil, sanatın devrimci gücüne inanan sanatçıların olduğu her yerde ve her kentte filmlerimizi göstereceğiz. Kentimizde salonlarını festivalimize açan demokratik kitle örgütlerine ve sanat kurumlarına dayanışmaları için teşekkürü borç biliriz.”