Oscar Ödülleri töreni ‘aynı anda birçok yerde’ düzenlenecek

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle iki ay ertelenen 93’üncü Oscar Ödülleri töreni Los Angeles'deki Dolby Theatre ve birçok farklı noktada aynı anda yapılacak.
Oscar Ödülleri
Oscar Ödülleri

HABER MERKEZİ

Akademiden yapılan açıklamaya göre, Covid-19 önlemleri kapsamında, bu yılki Oscar Ödülleri töreni 25 Nisan'da "birden fazla noktada düzenlenerek" canlı yayınlanacak.

Açıklamada, "Akademi, tüm katılımcıların sağlığına dikkat ederek, eşi benzeri olmayan bir Oscar Ödülleri töreni sunmaya kararlıdır" ifadesi yer aldı.

Akademi, Dolby Theatre dışında henüz törenin yapılacağı diğer salonların sayısı ve yeri hakkında bilgi vermedi. Ayrıca kimlerin katılacağı konusunda da henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak ABD'de Covid-19 salgınına karşı getirilen kısıtlamaların özenle takip edileceği belirtildi.

2020’DE BİRÇOK FİLM VİZYONA GİRMEDİ

Bu yıl, 2021 Golden Globe Awards'ın da (Altın Küre Ödülleri) 28 Şubat'ta hem Los Angeles hem de New York'ta yapılması kararlaştırıldı.

1950'lerde de Oscar Ödülleri töreni aynı anda Los Angeles ve New York'ta düzenleniyordu.

2020 yılında başta ABD'de olmak üzere birçok ülkede sinema salonlarının kapatılması ile geçen yıl çıkması beklenen birçok filmin vizyona giriş tarihi ertelendi. Bundan dolayı birçok kişinin bu yılki töreni takip etmeyeceği tahmin ediliyor.

Son yıllarda Oscar Ödülleri törenini izleyenlerin sayısı düşse de, ABD'de Amerikan futbolu final müsabakası Super Bowl'dan sonra en çok izlenen televizyon programı olmaya devam ediyor. Geçen yıl sadece ABD'de 23,6 milyon seyirci Oscar Ödülleri törenini izlemişti.