"Kazadan 24 saat sonra ulaşıldı; donarak ölmüş olabilir"

Hasan Kako

K24/Diyarbakır- Amedspor kaptanı Şehmus Özer’in trafik kazasında hayatını kaybetmesi Diyarbakır’ı yasa boğdu. Jandarmanın olaydan 24 saat sonra kaza bölgesine ulaştığı öğrenilirken Özer’in soğuktan donarak hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor.

Amedsportif Faaliyetler Kulübü kaptanı Şehmus Özer, Malatya’da katıldığı düğünden Diyarbakır’a dönerken Elazığ’ın Maden ilçesi yakınlarında aracının uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti.

Özer’in sevenlerini yasa boğan Kaza, 19 aralık gecesi saat 01.00 sıralarında, Malatya ile Elazığ'ı birbirine bağlayan ve kestirme yol olarak kullanılan Gözeli-Sivrice karayolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi.  Alınan bilgilere göre Özer, idaresindeki 35 SEH 77 plakalı ciple Malatya'dan Diyarbakır istikametine seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan araç, uçuruma yuvarlanarak, dere yatağına düştü. Kazada, araçta yalnız olduğu belirtilen Özer’in  olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

K24’a konuşan spor yorumcusu Safet Azbay, Kaptan Özer’in uzun süre yaralı halde olduğunu ve soğuktan hayatını kaybettiğini iddia etti. İddiaya göre kazada yaralanan Özer'e jandarma ekipleri 24 saat sonra ulaştı.Uzun süre yaralı bir şekilde bekleyen Özer, dere yatağında bulunması ve havanın soğuk olması nedeniyle donarak hayatını kaybetti.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Nurullah Edemen de, Şehmus Özer’in kazadan yaralı kurtulmuş olabileceğini ancak, kimsenin kazayı fark etmemesi nedeniyle 24 saat uçurumda kaldığı için donarak öldüğünü söyledi.

Özer’in ölüm haberini ilk önce Amedsportif Faaliyetleri Kulübü kendi Facebook sayfasından şöyle duyurmuştu:

“Takım Kaptanımız ağabeyimiz Şehmus Özer geçirdiği trafik kazası sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştur. Başta ailesi ve Amedspor ailesinin başı sağolsun”

Özer daha önce Karşıyaka, Altay, Mersin İdman Yurdu gibi takımlarda forma giydi. 2014'ten beri de Amed'de oynuyordu. Tecrübeli futbolcu geçtiğimiz hafta da Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye gol atmıştı.

Otopsi için cenazesi Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılan Özer için  Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde öğlen namazını müteakip cenaze merasimi düzenlenecek. Özer’in cenazesi doğduğu ilçe olan Ergani’de defnedilecek. Amed Sportif  Faaliyetler Kulübünden yapılan açıklamaya göre Özer’in taziyesi Ergani Kemertaş yas evinde öğleden sonra olacaktır.

Öte yandan yarın oynanması gereken Amedspor - Gençlerbirliği maçının Özer'in hayatını kaybetmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. 

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"22 Aralık Perşembe günü 12.00'de oynanması planlanan Amed Sportif – Gençlerbirliği maçı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Amed Sportif – Gençlerbirliği maçının oynanacağı tarih daha sonra bildirilecektir"