PKK'den, Şengal'den çekilme sinyali

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Şengal’deki PKK güçlerinin bölgeyi terk etmelerini istemişti

KÜRDİSTAN 24 / HABER MERKEZİ

Kürdistan’dan yükselen tepkilerin artması üzerine PKK, Şengal’deki güçlerini çekebileceği mesajını verdi.

Sterk Tv’ye açıklamalarda bulunan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan, bu konu ile ilgili olarak Kürdistan Hükümeti ile görüştüklerini belirterek, “Kürdistan Hükümetine Şengal’den çekileceğimizi bildirmiştik” dedi.

PKK, Şengal’in DAİŞ saldırısına uğraması ve sonrasında Peşmerge güçleri tarafından yeniden kurtarılması üzerine bölgeye yerleşerek YBŞ (Şengal Savunma Birlikleri) adı altında yapılanmaya gitmişti.

Şengal halkı ve Kürdistan hükümet yetkilileri tarafından uzun süreden bu yana güçlerini bölgeden çekmesi yönünde yapılan telkinlere rağmen PKK, çekilmemekte diretiyordu.

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Şengal’in kurtuluş yıldönümünde yaptığı açıklamada PKK’nin Şengal’in yaralarının sarılmasının önünde engel oluşturduğu vurgulamış, son olarak Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK’nin güçlerini çekmemesi durumunda güç kullanmak zorunda kalabileceklerini açıklamıştı.

Neçirvan Barzani’nin sözlerinin ardından ABD’den de PKK’nin güçlerini Şengal’den çekmesi gerektiği yönünde açıklamalar geldi.

Şimdiye kadar, Şengal’de kalmak için “gerekirse çatışmaktan çekinmeyeceklerini” açıklayan PKK, baskıların artması üzerine tavır değiştirdi.

Murat Karayılan Sterk TV’deki konuşmasında sorunun diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduklarını da iddia etti.