Ezidi Danışma Meclisi’ne ilk kez bir kadın başkan seçildi

Almanya'daki Ezidi Danışma Meclisi’ne ilk kez bir kadın başkan seçildi.

FRANKFURT (K24)

2017 yılından bu yana Almanya ve Kürdistan Bölgesi'ndeki Ezidi Kürtleri için resmi olarak çalışan Ezidi Danışma Meclisi 3'üncü Kongresi’ni Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleştirdi.

Kongrede, merkezin yeni başkanı ve başkan yardımcılar seçilirken, ilk defa bir kadın dini merkezin başkanı oldu.

K24’e konuşan Ezidi Danışma Meclisi üyesi Ebir Eli, “Bu, Ezidi Danışma Meclisi'nin 3'üncü Kongresi’dir. Kongreye 21 Ezidi dernek ve Ezidi Evi katıldı. Genel kurul toplantımızı iki yılda bir yapıyoruz. Başkan ve üç yardımcısını seçiyoruz. Geçmişte Türkiye, Suriye, Irak ve Kafkas Kürtlerinden başkanlarımız vardı” dedi. 

K24’e konuşan yeni Ezidi Danışma Meclisi'nin Başkanı Zamfira Dilovani de birçok ülkedeki Ezidilerle ilişkilerinin olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Almanya ve diğer ülkelerdeki Ezidiler için projelerimiz var. Ermenistan, Suriye, Türkiye ve Irak Ezidileriyle ilişkilerimiz var ve ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Bir yıldır yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle bazı çalışmalarımız aksıyor. Pandeminin bitmesini bekliyoruz, diğer ülkelerdeki Ezidileri de ziyaret edeceğiz.”

29 dernek ve Ezidi Evi’nin yanı sıra çok sayıda tanınmış kişinin katıldığı Ezidi Danışma Meclisi Kongresi'nde, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere dış ilişkilerin güçlendirilmesi, Ezidi gençlerin ve kadınların sesinin duyulması ve meclisin kapasitesinin küresel bir merkez haline getirilmesi için çalışmaların yapılması kararları alındı.