Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi: Türkiye, Suriye'nin kuzeyinin demografisini değiştiriyor

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Bessam el-Sebbağ, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinin (Rojava) demografisini değiştirdiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Bessam el-Sebbağ, Rojava ve Suriye’deki durumla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında konuştu.

Türkiye’nin NATO adı altında Suriye’yi işgal ettiğini savunan El-Sabbağ, “Türkiye, NATO adı altında Suriye'yi işgal ediyor ve Suriye'nin kuzey ve batısındaki binalara bayrağını dikmiş, valilikler kurmuş, yolların ve halka açık yerlerin isimlerini Osmanlı isimleriyle değiştirmiş. Eğitim müfredatını değiştirdi” dedi.

Türkiye’nin terör örgütlerine yardım ettiğini iddia eden El-Sabbağ, “Bölgedeki elektrik Türkiye’nin elektrik şebekesine bağlıdır. Burada Suriye para birimi yerine Türk Lirası kullanılıyor. Suriye Kızılayı’nı değiştirerek Türk Kızılayı yapmışlar” ifadelerini kullandı. 

BM Güvenlik Konseyi’ni Türkiye’nin Suriye’deki ihlaller karşısında sessiz kalmakla suçlayan Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi, "Türkiye, NATO adı altında saklanarak Suriye’yi işgal ediyor ve ihlaller yapıyor. Dünya ülkelerinin kendi siyasetiyle hareket etmesinin zamanı gelmedi mi? Türkiye'nin bu işgal ve suiistimalleri karşısında Güvenlik Konseyi daha ne kadar sessiz kalacak” şeklinde konuştu.