PDK-S’li genç kaçırılarak işkence gördü

kurdistan24.net

Haber Merkezi-  Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (PDK-S) üyesi bir genç, Rojava’nın (Batı Kürdistan) Girkê Legê İlçesi'nde silahlı bazı kişilerce kaçırılarak işkence gördü.

Aynı zamanda üniversite öğrencisi olan PDK-S Üyesi Sait Mecid, Girkê Legê’de kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından kaçırılarak kent merkezinin dışına çıkarıldı. Burada yoğun bir işkence gören  genç daha sonra olay yerinde bırakılıp terk edildi.

K24’e konuşan Sait Mecid,yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“Geçen akşam saat 19.30 dolaylarında Girkê Legê’de tanımadığım altı kişilik silahlı bir grup yolumu kesti ve gözlerimi kapatarak silah zoruyla beni kent merkezinden dışarı kaçırdı. Burada çok şiddetli bir işkenceden geçirildim ve daha sonra olay yerinde terk edildim. Sopalarla, demirlerle dövdüler. Başıma taşlarla vurdular.”

Daha sonra bir şekilde bölgedeki bir eve yardım istediğini belirten Sait Mecid, ev sahiplerinin kendisini içeri aldıktan sonra asayişe haber verdiğini ve daha sonra kendini hastanede bulduğunu sözlerine ekledi. 

Sait Mecid, bir kaburgasının kırıldığını vücudunun travma geçirdiğini başında kırıkların olduğunu ve hastaneye getirildiğinde kanlar içinde olduğunu söyledi.

Sait Mecid’in ailesi, K24 muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının, Özerk Yönetim’e bağlı Devrimci Gençlik Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger) üyeleri tarafından kaçırılıp işkence gördüğünü iddia etti.

Rojava’da, özellikle de gençlerin kaçırılma ve gözaltına alma olayları sık sık yaşanmakta. Özelikle Suriye Ulusal Kürt Meclisi (ENKS) üyeleri sık sık gözaltına alınıyor veya kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılarak darp ediliyor.