Ahmet Türk’ün eşi: Sağlığından endişe ediyoruz

Ahmet Türk’ün eşi Mülkiye Türk K24’e verdiği demeçte eşinin sağlığından endişe duyduğunu ifade ederek, sağlık sorunlarının da göz önüne alınarak serbest bırakılmasını istedi.
kurdistan24.net

K24/Mardin- Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ün eşi Mülkiye Türk, eşinin sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde tutulmasının riskli olduğunu belirterek, bir an önce tahliyesini beklediklerini söyledi.
17 Kasım 2016’da İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevinden alınan ve 24 Kasım’dan beri Silivri 9 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Ahmet Türk’ün sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi yönünde hazırlanacak rapor ile ilgili çıkan haberler eşi Mülkiye Türk’ü umutlandırdı.
K24’e açıklamalarda bulunan Mülkiye Türk, eşinin sağlık sorunlarının da göz önüne alınıp serbest bırakılmasını istedi.
KÜRTLER İÇİN DE TÜRKLER DE BİR SEMBOLDÜR
Mülkiye Türk, şunları söyledi: “Ahmet Bey’in sağlığı yerinde değil. Yaşı da tutuklamaya müsait değildir. Biz ona çok üzülüyoruz. Ahmet iyi bir insandır. Kürt ve Türkler için de bir semboldür. Demokrasinin sembolüdür. Bana göre Ahmet Bey’in tutuklanması devletin yaptığı bir yanlışlıktır. İnşallah sağlık sorunlarını da göz önüne alıp serbest bırakırlar.”
ÇÖZÜM SÜRECİNİN YENİDEN BAŞLAMASINI RİCA EDİYORUM
Eşinin her zaman şiddete karşı durduğunu vurgulayan Mülkiye Türk, “Ahmet Türk her zaman şiddete karşı olan birisidir. Şiddeti sevmiyor. Bütün meselelerin Meclis’te çözülmesinden yanadır hep” diye konuştu. Şiddetin yeniden tırmanmasından derin endişe duyduklarını belirten Mülkiye Türk, “Çözüm sürecinin tekrar başlamasını rica ediyorum” dedi.
HÜKÜMET KANADINDAN ARAYAN KİMSE OLMADI
Ahmet Türk’ün tutuklanmasının ardından hükümet kanadından kimsenin kendilerini aramadığını ifade eden Mülkiye Türk, şunları söyledi: “Bazı CHP milletvekillerinden arayanlar oldu. Çok sağ olsunlar. Yani Ahmet Bey’e çok üzüldüklerini, Ahmet Bey’in iyi bir demokrat olduğunu bildiklerini söylediler. Sağ olsun Deniz Baykal da evimize geldi.”