Yatırımcıların gözünden 9’uncu Hükümet Kabinesi

Kürdistan Bölgesi’ndeki yatırımcılar, 9’uncu hükümet kabinesinin yatırımcılara oldukça büyük kolaylıklar sağladığını belirtiyor.

ERBİL (K24)

Bugün (10 Temmuz) Başbakan Mesrur Barzani başkanlığındaki 9’uncu hükümet kabinesinin kuruluşunun üzerinden 2 yıl geçti.

Başbakan Mesrur Barzani, hem hükümet programını açıklarken hem de çeşitli vesilelerle yaptığı açıklamalarda, Kürdistan Bölgesi’nin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi gerektiğini, artık sadece petrol gelirlerine bel bağlanmaması gerektiğini vurgulayarak, tüm sektörlerdeki yatırımlara dikkat çekti.

Başbakan hem yatırımcılarla yaptığı toplantılarda hem de yabancı ülke temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmelerde, Kürdistan Bölgesi’nin tüm yatırımcılar için uygun bir alan olduğunu ve yatırımcılara gerekli tüm kolaylıkları sağlayacaklarını kaydetti.

Kürdistan Bölgesi’ndeki yatırımcılar, üretimin gelişmesinde 9’uncu kabinenin ciddi bir rol üstlendiğini vurguluyor.

K24’e konuşan Qeywan Grup’un sahibi Şeyh Faxir Şeyh Tayyip, “Bu hükümet gerekli tüm adımları attı ve yatırımcıların önündeki engelleri kaldırdı. Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisinin gelişmesine katkı sundu” dedi.

Şeyh Faxir Şeyh Tayyip, hükümetin yasa dışı işlere karışan işyerlerine müsamaha göstermediğini, bunun da ekonomik gelişme adına önemli olduğunu vurguladı.

K24’e konuşan Gelyawe Grup’ıun sahibi Şıwan Muhammed de Başbakan Mesrur Barzani’nin önemle ifade ettiği petrole dayalı bir ekonomi anlayışının terk edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Sırtını petrole dayayan ve üretim düşüncesinden uzak ekonomilerin büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu söyleyen Şıwan Muhammed, 9’uncu kabinenin yatırımcıları teşvik etmesini övgüye değer bulduğunu kaydetti.