ABD’den Binali Yıldırım’ın “Zevzeklik” sözüne cevap

ABD Büyükelçiliği’nin suikast ile öldürülen Eski Başbakan Nihat Erim’in dönemin ABD Başkanı Richard Nixon ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşmasına Binali Yıldırım’ın “Giderayak zevzeklik yapmış" sözlerine cevap geldi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin 1971-1972 yıllarında Türkiye Başbakanlığı görevinde bulunan ve Türkiye’nin suikasta uğrayarak öldürülen tek başbakanı olan Prof. Nihat Erim’in dönemin ABD Başkanı Richard Nixon ile birlikte çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabından paylaşmasına tepki gösteren Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın "Nereden aklına gelmiş giderayak, hangi mesajı verdiği önemli. Altında mesaj yoksa zevzeklik yapmış" sözlerine ABD’den cevap geldi.

ABD Büyükelçiliği’nden paylaşılan mesaj:

“Dün Başbakan Nihat Erim ve Başkan Nixon’un bir görüntüsünü yayınladığımız haftalık #tbt fotoğraf serimizin amacının bazıları tarafından merak edildiği görülmektedir. Bu son paylaşım, her Perşembe günü #TurkAmerikanDostlugu etiketiyle paylaştığımız arşiv fotoğrafları serimizden bir parçadır. Bu projenin amacı, Türkiye ve ABD arasındaki uzun ve dayanıklı dostluğa dikkat çekmektir. Serimiz kapsamında yaptığımız diğer bazı paylaşımları aşağıda görebilirsiniz. Bu paylaşımlar, önümüzdeki Perşembe günü devam edecektir”

 

Tepki çeken ABD Büyükelçiliğinin paylaştığı fotoğraf