Şam: Özerk yönetimi reddediyoruz

Suriye Dışişleri Bakanlığı “ Özerk yönetim sömürgeci devletlere bedavadan hizmetler sağlamayı amaçlayan projelerden başka bir şey değildir” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ülkenin kuzeydoğu bölgesinde Amerikan işgal güçleri ve diğer sömürgeci ülkeler tarafından desteklenen sözde ‘Özerk Yönetim’ grupları, halkın reddettiği ayrılıkçı projelerini tanıtmak için bazı Batılı ülkelere geziler düzenliyor” denildi.

“Bu aynı zamanda Suriye halkından izole olduklarını gösteriyor” denilen açıklamada “Suriye topraklarının ve halkının birliği konusundaki hevesleri hakkında herhangi bir konuşmanın, gerçek niyetlerinin bir örtüsünden ve Suriye halkına karşı komplo kuran, zenginliğini yağmalayan ve topraklarını parçalamak için çalışan efendilerine bir hizmetten başka bir şey olmadığı açıktır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Suriye’nin bu grupları “anavatana karşı komplo kurmanın, ona karşı saldırganlığa katılmanın ve geri kalan sömürgeci güçleri halkının egemenliğini, özgürlüğünü ve bağımsızlığını baltalamaya teşvik etmenin sonuçları konusunda uyardığı” da ifade edildi.