İstanbul’da beyaz esaret

K24/İstanbul - Türkiye’nin en büyük metropol kenti kar altında kaldı. Cuma akşamı yağmaya başlayan kar cumartesi günü kentin tamamını sardı. Kar kalınlığı kimi yerlerde yarım metreyi buldu. Deniz ulaşımı tamamen durdu, kara ulaşımında büyük aksaklıklar yaşandı. Uçak seferlerinin büyük kısmı iptal oldu.

Balkanlar üzerinden Türkiye’ye giren soğuk hava dalgası İstanbul’a ulaştı. Cuma akşamı başlayan kar yağışı cumartesi günü büyük metropolün tamamını etkisi altına aldı. Kar kalınlığı kimi yerlerde yarım metreye kadar ulaştı.

Kar deniz ve hava trafiğinde büyük aksaklıklara yol açtı. Deniz ulaşımı tamamen durdu. Avrupa’nın en büyük havalimanlarından Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçuşlarda büyük aksaklıklar yaşandı. Uçuşların büyük kısmı iptal edildi. İstanbul’a gelen uçakların bir kısmı çevre illerdeki havaalanlarına yönlendirildi. Havalimanlarında büyük yoğunluk oluştu.

İstanbulluların büyük kısmı evlerinde kalmayı tercih ederken işe gitmek isteyenler de yollardaki kar nedeniyle büyük güçlükler yaşadı.

Her gün yüz binlerce kişinin uğradığı Taksim’deki ünlü İstiklal Caddesi neredeyse bomboştu. Taksim meydanının boşluğunu fırsat bilenler kar topu oynadı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi dışarıdaki kimsesizler için Zeytinburnu’ndaki bir spor salonunu tahsis etmesine karşın, dışarıda kalan evsizler de vardı.

Kar yağışı nedeniyle kentte kriz merkezi kurulurken, meteoroloji uzmanları İstanbul’u esir alan kar yağışının Çarşamba gününe kadar devam edeceğini bildirdi.