Soylu'dan Konya’da yaşanan katliamla ilgili açıklama

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'daki katliamla ilgili, "Konya'daki bu katliam, bu alçak tertip de istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir" dedi.
Süleyman Soylu
Süleyman Soylu

HABER MERKEZİ

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan ve daha önce Kürt oldukları için saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır" diyen Soylu, "Konya'daki bu katliam, bu alçak tertip de istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu, bu meseleye çekmek, bu saldırı kadar tehlikelidir" ifadelerini kullandı.

Soylu, "Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir" değerlendirmesinde bulundu.

Konya'da, Kürt ailenin evine düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti.

Katliamdan sonra ev ateşe verildi. Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cansız bedenleri bulundu.

K24’e konuşan Avukat Abdurrahman Karabulut, öldürülen ailenin, 12 Mayıs’ta saldırıya uğrayan Karslı Dedeoğulları ailesi olduğunu söyledi.

Konya’da ikamet eden Kürt aile "Biz ülkücüyüz sizi burada yaşatmayacağız" diyen 60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğramıştı. Saldırıda 7 ferdi ağır yaralanan aile "Canımızdan endişe duyuyoruz" demişti.