İran'dan, Bağdat ziyareti yorumu; memnuniyetle karşılıyoruz

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Türkiye'nin Bağdat ziyaretinin memuniyet verici olduğunu söyledi.

Haber Merkezi- İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Türkiye'nin Bağdat ziyaretinin memuniyet verici olduğunu söyledi.

Irak ve Türkiye arasında Başika kampı nedeniyle gerilen ilişkilerden sonra yapılan ilk ziyaret olan Yıldırım'ın ziyareti hakkında değerlendirmede bulunan  Velayeti, "Türkiye- Irak arasında gerilimin düşmesi ve dostluk ilişkilerinin yeniden kurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

"Türkiye ve Suriye arsında var olan gerilim ne Türkiye’nin yararına ve ne de Suriye’nin yararınadır. İki ülke arasındaki ilişkilerin Türkiye’nin komşularıyla benimsediği 'sıfır sorun' dönemine geri dönmesini temenni ederiz" diyen Velayeti, Yıldırım'ın ziyaretinin 'olumlu bir adım' olduğunu, bu ilişkinin Suriye ile de kurulmasını dilediklerini ifade etti.


DAİŞ'i anlatan bir kitabın tanıtımında, Yıldırım’ın Irak’a yaptığı ziyaret ve Ankara-Bağdat arasındaki yakınlaşmayı değerlendiren Velayeti, "Türkiye- Irak arasında gerilimin düşmesi ve dostluk ilişkilerinin yeniden kurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz" diyerek, "Bölge milletlerinin saadeti, gerginlikten kaçınıp bölgesel işbirliğinden geçer"  görüşünde olduğunu söyledi.