Mesrur Barzani’den ABD’ye Rojava talebi

Kürdistan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani’nin, ABD’li yetkililerden Rojava Peşmergeleriyle işbirliği yapmalarını talep ettiği belirtildi.

K24/Erbil- Kürdistan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani’nin, ABD’li yetkililerden Rojava Peşmergeleriyle işbirliği yapmalarını talep ettiği belirtildi.

New York Times gazetesine yer alan bir habere göre Kürdistan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, ABD’li yetkililerden Rojava Peşmergeleriyle işbirliği yaparak onlara gereken önemi vermelerini talep etti. Barzani Rojava sayıları 3 bin 300’ü bulan Peşmergelerin, Batı Kürdistan’daki en etkili ve her kesimin içinde bulunduğu tek güç olduğunu kaydetti.

Gazetede yer alan haberde Barack Obama yönetiminin, büyük sorunlarla boğuştuğunu ve Suriye Kürtlerine doğrudan silah verip vermeyecekleri konusunu tartıştıklarını bir yandan da bu kararı yeni Başkan Donald Trump’ın yönetimine bırakıp bırakmayacağını masaya yatırdıklarını öne sürüldü.

Gazeteye göre Mesrur Barzani, geçen ayki ABD temaslarında yetkililerden bazı taleplerde bulunarak Rojava Peşmergelerinin yapabileceklerini işaret etti. Mesrur Barzani Roj Peşmergelerinin Rojava’daki sorunların çözümünde bir köpru rolü üstlenebileceğini de kaydetti.