İsrail Cumhurbaşkanı’ndan Erdoğan’a teşekkür

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, İsrailli çiftin serbest bırakılması nedeniyle Erdoğan’a teşekkür ettiği bildirildi.

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Ortadoğu’nun güvenlik ve istikrarı bakımından da önem taşıdığını belirterek, gerek ikili, gerek bölgesel konularda karşılıklı anlayış içerisinde hareket edildiği takdirde görüş ayrılıklarının da asgariye inebileceğini ifade etti.

Bölgede barış, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün yeniden hakim kılınmasının zaruri olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu bakımdan Filistin-İsrail ilişkilerinin gelişmesi ve barış sürecinin yeniden başlatılmasının öncelik taşıdığını dile getirdi.

Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasındaki temas ve diyaloğun sürdürülmesinin ortak menfaat olduğunu söyledi.

Görüşmede, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un da, İsrailli çiftin serbest bırakılması nedeniyle Erdoğan’a teşekkür ettiği bildirildi.

Erdoğan'ın İstanbul'daki konutunu fotoğrafladıkları iddiası üzerine casusluk şüphesiyle gözaltına alınıp tutuklanan İsrailli Natali ve Mordy Oknin çifti sabaha karşı serbest bırakılmıştı.

Çift özel bir jetle ülkelerine dönerken, İsrail Başbakanı Naftali Bennet ile Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in ortak açıklamasında "Türkiye'yle ortak çabaların sonucunda Mordi ve Natali Oknin ülkelerine dönüyor. Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümetine işbirlikleri için teşekkür ediyoruz" denilmişti.