Mesut Barzani Kürdistan'a döndü

47'inci Dünya Ekonomik Forumu için Davos'a giden Kürdistan Başkanı Mesut Barzani Avrupa'daki temaslarının ardından Kürdistan'a döndü.
kurdistan24.net

K24/Erbil-  47'inci Dünya Ekonomik Forumu için Davos'a giden Kürdistan Başkanı Mesut Barzani Avrupa'daki temaslarının ardından Kürdistana döndü.

Dünya Ekonomik Forumu için 16 Ocak'ta İsviçre'nin Davos kasabasına giden Kürdistan Başkanı Mesud Barzani “Irak ve Suriye’de Kriz: Kaosun Sona Erdirilmesi” konulu panelde önemli açıklamalarda bulunmuştu.

DAİŞ terörü sonrası Musul’un nasıl yönetileceğiyle ilgili Bağdat ile birlikte çalışmalar yaptıklarını, gelecekte Musul'da başka sorunların yaşanmaması için Bağdat’ta bir Yüksek Askeri Kurul oluşturulacağını belirten Barzani, "Elbette kent meclisi, kaymakamlıklar, valilik Musul’un idaresinde söz sahibi olacaktır. Ancak Ninova eyaleti çok kültürlü, çok etnisiteli, çok dinli bir eyalettir ve DAİŞ terörü sonrası başka sorunların taşınmaması için çaba gösterilecektir" diye konuşmuştu. Barzani ayrıca, Musul kentinin restorasyonundan sonra Irak ile Kurdistan arasında bir anlaşmanın yapılması gerektiğini de vurgulamıştı.

Barzani Davos Zirvesi ardından da devam eden Avrupa temaslarını tamamladıktan sonra özel uçakla Erbil Uluslararası Havalimanına indi.