K24 ÖZEL - Kürt gençlerinin Kürdistan e-Spor Milli Takımı’na ilgisi artıyor

Kürdistan e-Spor Federasyonu Başkanı Dyari Hassan, “Son iki yılda daha fazla Kürt genci e-Spor ile ilgilenmeye başladı” dedi.
Kürdistan Milli Takımı
Kürdistan Milli Takımı

ERBİL (K24)

K24’e konuşan Kürdistan e-Spor Federasyonu Başkanı Dyari Hassan, Kürdistan e-Spor Milli Takımı’na dair bilgiler verdi.

E-Sporun modern bir spor türü olduğunu dile getiren Hassan, “Gerçek hayattaki sporların aynıları elektronik ortamlarda, oyun konsollarıyla oynanıyor. Örneğin futbol müsabakalarında olduğu gibi, her iki taraftan 11’er oyuncu birbirine karşı mücadele ediyor” dedi.

Kürdistan e-Spor Milli Takımı’nın Kürdistan e-Spor Federasyonu’nca kontrol edildiğini söyleyen Hassan, milli takımın uluslararası e-Spor turnuvalarında Kürdistan Bölgesi’ni temsil ettiğini kaydetti.

espor
E-Spor müsabakası

Hassan, Kürdistan e-Spor Milli Takımı’nın çoğu profesyonel organizasyonlarca tanındığını vurguladı.

Kürdistan e-Spor Milli Takımı’nın bu yıl yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi ACF turnuvasında oynadığını söyleyen Hassan, milli takımın bu turnuvada Fransa, Mısır ve Danimarka ile aynı grupta yer aldığını ifade etti.

Kulübün hedeflerinden de söz eden Hassan, “Her millet gibi biz de iyi olduğumuz alanda kendimizi göstermek, aynı zamanda Kürt gençlerine yeteneklerini sergileyebilecekleri yaratıcı alanlar kazandırmak istiyoruz” dedi.

espor
Takımın kazandığı kupalar

Dünyada milyonlarca genç bireyin e-Spor oynadığına dikkat çeken Hassan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette Kürt gençleri de bu milyonların bir parçasıdır. Maçlarımız yayınlandıktan ve uluslararası medya kuruluşlarında yayınlanan bazı Kürtçe söyleşilerin ardından son iki yılda çok daha fazla Kürt genci e-Spor ile ilgilenmeye başladı.”

E-SPOR NEDİR?

Elektronik spor (e-Spor), dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup oyun oynayabileceği ya da belli zamanlarda düzenlenen uluslararası büyük elektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların düzenledikleri bir spor olarak tanımlanıyor.

Diğer spor müsabakalarındaki gibi e-Spor müsabakalarında da kişiler veya takımlar karşı karşıya getiriliyor ve çeşitli yeteneklerinin konuşacağı, oyunu izlemesi ve yapması keyifli bir ortam oluşturuluyor.

Diğer sporlardaki gibi hem fiziksel hem de zihinsel çaba ve beceri gerektiriyor.

Her geçen gün düzenlenen resmi ve özel turnuvaların sayısı ve bu turnuvalara gösterilen ilgi artıyor, buna bağlı olarak da e-Sporcuların bunu profesyonel bir meslek olarak icra etmesinin önü açılıyor.