Şengal için uluslararası yardım çağrısı

Şengal Belediye Başkanı Mahmûr Halil, kentin yeniden inşası için Kürdistan Hükümeti’ne acil eylem planı sunduklarını belirterek, plan için uluslararası destek çağrısında bulundu.

Kürdistan 24 / HABER MERKEZİ

Şengal Belediye Başkanı Mahmûr Halil, kentin yeniden inşası için Kürdistan Hükümeti’ne acil eylem planı sunduklarını belirterek, plan için uluslararası destek çağrısında bulundu. Halil, PKK’nin kentten çekilmesini de istedi.

Kürdistan 24’e açıklamalarda bulunan Mahmûr Halil, DAİŞ’in yarattığı yıkım sonrası kenti yeniden inşa etmek için eylem planı hazırladıklarını bildirdi.

Bu yöndeki planlarını hem Kürdistan Hükümeti hem de Bağdat yönetimine sunduklarına açıklayan Mahmûr Halil, “Ancak yıkım oldukça büyük. Kentin yeniden inşası için hem Kürdistan Hükümeti’nin hem Irak yönetiminin sunacağından daha fazla bütçeye ihtiyaç var” dedi.

Kentin yeniden inşası ve kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için söz konusu eylem planını hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Mahmûr Halil, bu konuda uluslararası kamuoyundan destek istedi.

PKK ÇEKİLSİN HALK EVLERİNE DÖNSÜN

Şengal halkının PKK’nin bölgedeki varlığından derin rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Halil, “Ezidi halkı PKK’nin burayı terketmesini istiyor ve bekliyor. PKK çekildikten sonra yeniden yapılanma başlayabilir, halk evlerine dönebilir” diye konuştu.