ENKS’den Barzani’ye Astana ziyareti

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Astana’da yapılan Suriye görüşmelerinde Kürt tarafını temsilen katılan ENKS heyetini kabul etti. Barzani, söz konusu görüşmelerde Kürtlerin temsil edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kürdistan 24 / HABER MERKEZİ

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, 23 ve 24 Ocak’ta Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan Suriye görüşmelerinde Kürt tarafını temsilen katılan ENKS heyetini kabul etti.

Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) İbrahim Bıro ve beraberindeki heyet, Pirmam’daki (Selahadin) Başkanlık Konutu’nda Barzani’yi ziyaret etti.

Ziyarette, Astana’daki Suriye görüşmeleri ve alınan kararlar ele alındı. Barzani, ENKS’nin Astana görüşmelerinde Kürt tarafının temsil edilmesinin önemine dikkat çekerek, bunun ENKS’nin sergilemiş olduğu sabırlı ve özverili mücadelelerinin bir sonucu olduğunu söyledi. Suriye’deki Kürtlerin akıbetinin, Kürt halkının çıkarlarını düşünen, dürüst ve doğru yolda olanların eliyle belirleneceğinin altını çizen Barzani, elinden geldiğince Suriye’deki Kürtlere destek vermeye devam edeceğini ifade etti. Başkan Barzani, “Kürdistan’ın Suriye’deki kardeşlerimizin de bir evidir” dedi.

Görüşmede ENKS heyeti de, kendilerine sunduğu destek nedeniyle Barzani’ye teşekkür etti.

DÜNYA TERÖRİZMLE MÜCADELE İÇİN KÜRDİSTAN İLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI

Görüşmede, Kürdistan’ın bağımsızlığı için yapılan çalışmalara da değinen Başkan Barzani, Kürtlerin ve Peşmergenin bölgede önemli bir güç ve aktör haline geldiğini vurguladı.

Kürdistan Başkanı Barzani, DAİŞ terörüne ve bölgede yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak da. radikalizm ve şiddet ideolojisinin hem bölge hem dünya için büyük bir tehdit haline geldiğini söyledi. Barzani, dünyanın bu sorunla baş edebilmesi için Kürdistan ile işbirliği yapmalarının önemli olduğunu söyledi.

Mezhep savaşlarının büyük tehlikeli arzettiğini ifade eden, Kürdistan’ın, bölgede meydana gelen mezhep savaşlarının hiçbir zaman bir parçası olmayacağını vurguladı.