Irak, Kürdistan Bölgesi'nden kanatlı hayvan ürünleri ithalatını yasakladı

Irak Tarım Bakanlığı, Irak Başbakanlığı Ofisi ve Ulusal Operasyon Merkezi’nden Kürdistan Bölgesi ile kanatlı hayvan ürünleri ticaretinin durdurulmasını istedi.

ERBİL (K24)

Irak Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, genel çıkarlar doğrultusunda kanatlı hayvan ürünlerinin Irak kentlerine girişinin yasaklanması gerektiği belirtildi.

Yazılı açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi’nden canlı tavuk, beyaz et ve yumurta gibi ürünlerin Irak vilayetlerine girişi yasaklandı.

Konuyla ilgili K24’e konuşan Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Ürünleri Bakanlığı Hayvan Ürünleri Birimi Sorumlusu Firas Sedik, Bağdat’a gidip konuyu çözüme kavuşturmak üzere bir heyet kurulduğunu söyledi.

Kürdistan İthalat ve İhracatçılar Birliği Erbil Şubesi Başkanı Geyşan Haci Said ise, söz konusu kararın doğrudan Kürdistan Bölgesi’ndeki kanatlı hayvan ürünleri üreticilerini etkilediğini belirtti.

Kanatlı Hayvan Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Nazım Abdullah Caf da, buğday fiyatlarındaki artışa işaret ederek, acil bir şekilde sorunun çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Irak Tarım Bakanlığı’nın Türkiye’den ithalat ürünlerini canlandırmak istediğini bildiren Caf, Kürdistan Bölgesi’nde 1800 kanatlı hayvan ürünleri projesinin olduğunu ifade etti.