Biden ve Erdoğan'dan telefon görüşmesi

ABD Başkanı Joe Biden ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Joe Biden ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

45 dakika süren görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları ve bölgedeki sivillerin tahliyesi gibi konular ele alındı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna - Rusya krizine ilişkin barışın nasıl sağlanacağı gibi önemli konuların ele alındığı görüşmede, Ukrayna'dan sivillerin tahliyesinin nasıl olacağı da konuşulduğu belirtildi.

Görüşmede ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerinin de konuşulduğu belirtildi.

Erdoğan, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu Biden'a iletti.

Erdoğan görüşmede, Antalya'daki Türkiye-Rusya-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın düzenlenmesinin bile bizatihi diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

Görüşmede Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden'a, savunma sanayisi alanında Türkiye’ye yönelik tüm yaptırımların kaldırılmasının zamanının çoktan geldiğini de dile getirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin ABD'den 40 yeni uçak alımı ve mevcut F-16'ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini bildirdi.