ENKS'den Washington'a Astana ziyareti

ENKS heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla Şubat sonunda Washington’u ziyaret edecek.

K24/Erbil- ENKS heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla Şubat sonunda Washington’u ziyaret edecek. ENKS, ziyarette Astana ve Cenevre görüşmeleri ile Suriye’deki son gelişmeleri ABD’li yetkililerle konuşacak.

 

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) heyeti, Şubat ayı sonunda Washington’a bir ziyaret gerçekleştirerek ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşecek. ENKS Dışilişkiler Bürosu Sorumlusu Kamiran Haco, Kurdistan24 canlı yayınında ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, Şubat ayı sonunda gerçekleşecek ziyarette ABD Dışişleri yetkilileriyle geride kalan Astana görüşmeleri ile 20 Şubat’ta gerçekleşecek Cenevre görüşmelerinde Suriye ile ilgili gelişmeler ve Kürtlerin durumunun konuşulacağını söyledi.


ENKS heyetinin ABD’li yetkililerle Suriye’de federal bir yapının olabilirliğini de tartışacağını belirten Haco, Kürdistan’da Kürdistan Peşmerge güçleriyle birlikte DAİŞ’e karşı savaşan Batı Kürdistan’lı Rojava Peşmergeleriyle ilgili de şunları söyledi: “ABD Dışişleri yetkilileriyle ENKS’nin kendi silahlı gücü olarak gördüğü Rojava Peşmergelerinin geleceğini de tartışacağız.


ENKS’nin ziyaretinin ABD Başkanı Donald Turum’ın Türkiye ve Arap ülkelerinin destek verdiği Suriye için ‘Güvenlikli bölgeler’ formülünü dillendirdiği bir zamanda gerçekleşmesi dikkat çekti.
Suriye muhalefeti içinde yer alan bir Kürt oluşum olarak uluslararası boyuttaki Suriye görüşmelerinde temsil edilen ENKS, en son Astana görüşmelerine de iki temsilciyle katılmıştı.