Tahliye edilen Ahmet Türk’ten ilk mesaj: Ortak akıl oluşturulmalı

İki buçuk aydır tutuklu bulunan Ahmet Türk, Elazığ Cezaevi’nden tahliye edildikten sonra yaptığı açıklamada ortak akıl vurgusunda bulundu.

Haber Merkezi- İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındıktan sonra KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi.

Mardin Sulh Ceza Hakimliği, tahliye kararında Ahmet Türk hakkında yurtdışına çıkış yasağı da koydu.

Buna göre Ahmet Türk'ün haftada üç gün imza vermesi gerekecek.

K24'e açıklamalarda bulunan Ahmet Türk'ün avukatı Zeynep Ceren Boztoprak, tahliye kararını doğruladı.

21 kasımda gözaltına alınıp 24 kasımda tutuklanan Ahmet Türk bu akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Elazığ Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

ORTAK AKIL VURGUSU

Cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk, hakkında verilen tahliye kararını şöyle yorumladı: “Dışarda olmak çok güzel. Ancak  büyük mutluluk hissetmiyorum. Milletvekili arkadaşlarımız partili arkadaşlarımız ve 70’in üzerinde belediye başkanı arkadaşımız içerde. İçerdeki arkadaşlarımızdan ayrılmak da kolay değildi. Türkiye’de ortak bir akıl oluşturulduğunda bütün olumsuzluklar hukuksuzluklar ortadan kalkar. Bu ülkede artık ortak akıl hareket etmesi gerekir. Sorunları ortak akılla çözmenin dönemidir. Şu ana geldiğimiz noktada bir çok sorunu yaşadık ancak sonuç olarak barışın üstünde başka bir çözüm bulunamaz.”

Sağlık problemlerinden ötürü tahliye edilip edilmediği sorusuna ise Ahmet Türk, “Sağlık konusunda problemlerim vardı ancak zaten içeri alınmamızda bir suç yoktu. Hukuki bir dayanağı yoktu.” yanıtını verdi.

Türk’ün kendisini karşılayanlarla birlikte Elazığ’dan ayrılarak Mardin’e geçtiği öğrenildi.