Reina saldırısı soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

Reina saldırısı soruşturmasında, son gelen bilgilere göre mahkemeye sevk edilen 11 kişi tutuklandı.

Haber Merkez- Reina saldırısı soruşturmasında, son gelen bilgilere göre mahkemeye sevk edilen 11 kişi tutuklandı.

Reina soruşturmasında son dakika gelişmesi yaşandı. Mahkemeye sevk edilen 11 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Reina saldırganı Abdülgadir Masharipov'un eşi de var.

Beşiktaş Ortaköy'deki eğlence mekanına yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheli "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Şüphelilerden Bakhtiiar Abdurashidov ve Tuersung Xianmixiding'i, saldırı sonucu hayatını kaybeden 39 kişinin ölümünden sorumlu tutan savcı Kökçü, bu şüphelilerin, 39 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörülen "nitelikli şekilde kasten öldürme suçuna yardım etme" suçundan da tutuklanmalarını istedi.

Savcılık sevk yazısında, şüpheli Bakhtiiar Abdurashidov'un, saldırıyı gerçekleştiren Abdulgadir Masharipov'a saldırı sonrasında saklanması ve kaçması için yardım ettiği ayrıca saldırganın eşi Zarina Nurullayeva ile ortak iki çocuklarını ve örgüt mensubu şüpheliler Rakhnamo Zaidzhankizi, Gulsaya Tlegenova'nın saklandıkları Esenyurt'taki evden Pendik'teki örgüte ait "Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS)" evine araçla naklettiği kaydedildi.

(Ajanslar)