HDP’li eski milletvekili Ata hakkında 95 yıl hapis istemi

HDP'nin tutuklu eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında, “Silahlı terör örgütü kurma, yönetme, Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma” ve “Terör örgütü propagandası yapma” iddialarıyla 30 yıldan 95 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Kürdistan 24/Haber Merkezi- HDP'nin tutuklu eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında, “PKK üyeliği, yöneticiliği ve propagandası” yapma iddialarından 30 yıldan 95 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
DHA'da yer alan habere göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Ekim 2016 günü tutuklanan HDP eski Batman Milletvekili Ayla Akat Ata hakkındaki iddianame tamamlandı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianemede, Ata'nın “Silahlı terör örgütü kurma, yönetme”, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma” ve “Terör örgütü propagandası yapma” suçlamalarından 30 yıldan 95 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.