ABD’nin yaptırımlarına İran’dan misilleme

Balistik füze programı nedeniyle ABD’nin ekonomik yaptırım uygulayacağı İran, yaptırımlara karşı misilleme yapma kararı aldığını açıkladı.

Haber Merkezi- Balistik füze programı nedeniyle ABD’nin ekonomik yaptırım uygulayacağı İran, yaptırımlara karşı misilleme yapma kararı aldığını açıkladı.

ABD’nin İran’a yönelik uygulayacağı bir dizi yaptırım kararına karşı İran’ın da misilleme yapma kararı aldığı belirtildi. İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin bölgede desteklediği kurum ve kuruluşlara yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

İran Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “ABD’nin bölgedeki terör gruplarına yardım eden bazı ABD’li şirket ve kişilere yasal kısıtlamalar uygulanacak.” denildi ve bu kişi ve kurumların isimlerinin daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca ABD’nin İran ile ilgili yaptırımların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2231 sayılı kararına uymadığı savunuldu.

İran'ın salı günü yaptığı balistik füze denemesi nedeniyle ABD, 12 şirket ve 13 bireyi İran'a uygulanan yaptırım listesine dahil etmişti. İran ise denemenin BMGK kararını ve nükleer uzlaşıyı ihlal etmediğini savunuyor.