Halep’te Suriye uçağı düştü

Halep’teki El Neyreb hava üssünde, Suriye hava kuvvetlerine ait L39 tipi savaş uçağının düştüğü, uçakta bulunan iki pilotun hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye’nin Halep kentine yakın El Museylin bölgesinde bulunan El Neyreb askeri üsünde, Suriye hava kuvvetlerine ait L39 tipi savaş uçağının düştüğü iddia edildi.

Uçağın üsse inmeye çalıştığı sırada düştüğü, uçakta bulunan iki pilotun da hayatını kaybettiği bildirildi. Hükümete yakın kaynaklar ölen pilotlardan birinin Basil Salih isimli pilot olduğunu bildirirken diğer pilotun ismi öğrenilemedi. Dün akşamüzeri düşen uçakla ilgili bazı basın yayın organları hükümetin olayı doğruladığını iddia etse de, hükümete yakın haber ajansları şu ana kadar olayı doğrulamadı.

Sosyal medyada yayınlanan bilgilere göre ise hayatını kaybeden pilotun Lazkiye’nin Kimin ilçesinden Basil el-Şeyh olduğu iddia edildi.

El Neyreb hava üssü, hükümetin Halep bölgesindeki en önemli üs olduğu bildirilirken, bu hava üssünün Rusya tarafından onarıldıktan sonra Halep çevresinde DAİŞ ve muhalif gruplara karşı gerçekleşen hava saldırılarının bu üsten gerçekleştiği belirtiliyor.