İranlı Kürt halterci dünya birincisi

Uluslararası Halter Federasyonu'nun düzenlediği ankette 26 yaşındaki İranlı Kürt halterci Kiyanuş Rustemi, 2016 yılındaki en iyi sporcu olarak seçildi.

K24/Haber Merkezi- Uluslararası Halter Federasyonu'nun düzenlediği ankette 26 yaşındaki İranlı Kürt halterci Kiyanuş Rustemi, 2016 yılındaki en iyi sporcu olarak seçildi.

 

Uluslararası Halter Federasyonu’nun kadınlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride düzenlediği ve dün açıkladığı anket sonuçlarına göre, 26 yaşındaki Rustemi, Gürcistanlı rakibi Lasha Talakhadze'nin 3 katı puan alarak 20 bin toplayarak erkek kategorisinde birinci olurken Kadın kategorisinde ise Taylandlı Sopita Tanasan birinci olmayı başardı.

 

2016 yılının en iyi halterci unvanına aday 6 erkek sporcudan biri olan Kiyanuş Rustemi ve diğer başarılı sporcular için Uluslararası Halter Federasyonu'nun bir tören düzenleyeceği açıklandı.

 

Kirmanşah’lı bir Kürt aileye mensup olan Rustemi, Rio 2016’da 365 kg ağırlık kaldırarak altın madalya, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da 380 kilogramlık ağırlık kaldırarak bronz madalya kazanmıştı.