Barzani - Fallon görüşmesi başladı

Temaslarda bulunmak için başkent Erbil'de bulunan İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon Pirmam'da Kürdistan Başkanı Mesut Barzani tarafından kabul edildi.

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, İngiltere Savunma Başkanı Michael Fallon görüşmesi başladı.

Erbil Pirmam’daki Başkanlık ofisinde karşılanan İngiliz Bakan, dün gece Bağdat’an başkent Erbil’e geçmiş, Erbil Uluslararası Havaalını’nda Kürdistan İçişleri Bakanı Kerîm Şengalî ve bir grup yetkili karşılamıştı.

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani ile görüşmesi öncesinde kısa bir basın açıklaması düzenleyen İngiliz bakan, Peşmerge güçlerinin DAİŞ’e karşı savaşan en etkin güç olduğunu ve İngiltere’nin, Peşmergeye eğitim ve askeri yardımlarının devam edeceğini söyledi. DAİŞ’le mücadele kapsamında İngiltere askeri uzman ekiplerinin 7 bin Peşmerge’yi  eğittiği bilgisini paylaşan Fallon, Musul’un doğusunun DAİŞ’ten kurtarılmasının mutluluk verici olduğunu ve İngiltere hükümetinin, Musul kentinin kurtarılan bölgelerinin yeniden inşası için 30 milyon dolar bütçe ayırdığını söyledi.

Fallon, bahara kadar DAİŞ’in defakto başkenti Rakka’nın tamamen kuşatılmasını ve ondan sonra şehre yönelişin başlamasını beklediklerini, Musul’a göre daha küçük bir kent olan Rakka’daki mücadelenin daha çetin geçebileceğini söyledi.