Büyükelçi’den Barzani’ye Trump brifingi

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Başkanlık Konutu’nda ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman’ı kabul etti. Büyükelçi, görüşmede Barzani’ye, Trump’ın Orta Doğu politikaları ve vize yasağına dair bilgi verdi.

Haber Merkezi- Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Başkanlık Konutu’nda ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman’ı kabul etti. Büyükelçi, görüşmede Barzani’ye, Trump’ın Orta Doğu politikaları ve vize yasağına dair bilgi verdi.
Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman’ı ve beraberindeki heyeti Pirmam’daki (Selahaddin) konutunda kabul etti.
ABD GURUR DUYUYOR
Silliman, Kürdistan Peşmergesinin terörle mücadelede sergilediği kahramanlıktan ötürü teşekkürlerini bildirerek şehit Peşmergelerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti ve ABD’nin böylesi kahraman güçlere verdiği destekten onur duyduğunu sözlerine ekledi. Silliman ayrıca Kürdistan’ın, göçmenlere sahip çıkmak ve Irak güvenlik güçlerinin yaralılarının tedavisi hususlarında büyük rol oynadığını vurguladı.
TRUMP’IN BÖLGE POLİTİKALARINDAN BAHSEDİLDİ
Başkanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre Silliman, Başkan Barzani’yi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Irak ve bölge politikalarına ilişkin bilgilendirdi. Silliman ayrıca Trump’ın vize yasağı kararının perde arkasındaki nedenleri de Barzani’ye sıraladı.
ABD’NİN YARDIMLARI, DAİŞ’İN YENİLMESİNDE BÜYÜK KATKI SAĞLADI
Barzani ise ABD’nin DAİŞ ile savaşta Peşmerge ve Kürdistan halkına verdiği destekten ötürü teşekkür ederek söz konusu desteğin DAİŞ’in yenilmesinde büyük katkı sağladığını belirtti.
KÜRT VE AMERİKAN GENÇLERİNİN KANI KARIŞTI
Terörle mücadelede Kürt ve Amerikan gençlerinin kanının karıştığını ifade eden Barzani, bölgede istikrar ve huzurun sağlanması için Erbil ile Washington arasındaki dostluk ilişkisinin devam etmesinin önemine değindi.
Görüşmede ayrıca Irak ve Suriye’de DAİŞ ile savaşta elde edilen kazanımlar ve bölgedeki siyasi süreç de masaya yatırıldı.