Kürdistan Başkanlığı’ndan Cundiyani iddialarına yalanlama

Kürdistan Başkanlığı, YNK Politbüro üyeliğinden istifa eden Azad Cundiyani'nin Başkanlık bünyesinde bir göreve getirileceği yönündeki iddiaları yalanladı.

K24 - Erbil

Kürdistan Başkanlığı, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden (YNK)  istifa eden eski YNK Politbüro Üyesi Azad Cundiyani'nin Başkanlık bünyesinde bir göreve getirileceği yönündeki iddiaları yalanladı.
Kürdistan Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Cundiyani'nin Kürdistan Başkanlığı’nda bir göreve getirileceğiyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Konuyla ilgili haberlerin asılsız olduğunun ifade edilen açıklamada Azad Cundiyani'nin vefakar bir yurtsever olduğu, Kürdistan davasının bir çok alanında emek harcayıp hizmetler sunduğu vurgulandı.
Cundiyani ailesinin Kürt mücadelesinde önemli bir yeri olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Azad Cunduyani, saygın devrimci, Kürdistan Cumhuriyeti Komutanlarından ve Büyük Eylül Devriminin öncülerinden Wahab Axayê Cundiyani'nin oğlu olması sebebiylede büyük bir saygı ve hürmeti hak ediyor."