WST: John McCain, gizliden Rojava’ya gitti

Senatör McCain’in, Türkiye temaslarından önce Kobani’ye gizliden giderek Kürt ve ABD’li askeri yetkililerle görüştüğü ileri sürüldü.

Kürdistan24/Haber Merkezi- ABD’li Senatör John McCain’in, Rojava (Batı Kürdistan) kenti Kobani’yi ziyaret ederek Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanları ve bölgedeki ABD askeri yetkilileriyle görüştüğü iddia edildi.

The Wall Street Journal gazetesi, Cumhuriyetçi Senatör John McCain’in, geçen hafta Rojava’ya gizli bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve Kobani’de DSG’li komutanlar ve bölgede görevli ABD askerlerinin komutanlarıyla bir dizi temaslarda bulunduğunu iddia etti.

İddianın ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, McCain’in ziyaretinin bölgedeki ABD'li askeri yetkililer ve Kürt gruplarla, Rakka operasyonu hakkında görüşme amacı taşıdığını belirtti

Öte yandan NBCNews muhabiri, McCain’in Basın Ofisi Sözcüsü’nün söz konusu iddiayı doğruladığını savundu. Haberde isminin açıklanmasını istemeyen iki DSG’li yetkilinin de ziyareti doğruladığı öne sürüldü.

McCain'in Kobani’ye yaptığı ziyaretin ardından Türkiye'ye gittiği ve kamuoyuna da yansıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yaptığı ileri sürüldü.

Ziyaretin, ABD Başkanı Donald Trump ve ekibinin, Rakka'nın DAİŞ’ten temizlenmesi için yeni seçenekler üzerinde tartıştığı bir zamana denk gelmesi dikkati çekti. Savunma Bakanlığının (Pentagon), gelecek hafta Beyaz Saray’a DAİŞ ile mücadele ve Rakka operasyonuna ilişkin yeni stratejik seçenekler sunması bekleniyor.