Biro: Peşmergenin Batı Kürdistan’a geçmesi en doğal hakkı

Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Biro, dün PKK’ye bağlı silahlı güçler ile Rojava Peşmergeleri arasında yaşanan kısa süreli çatışmaları ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) yanlılarının Batı Kürdistan’daki ENKS bürolarına yönelik saldırılarını K24’e değerlendirdi.

Haber Merkezi- Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Biro, dün PKK’ye bağlı silahlı güçler ile Rojava Peşmergeleri arasında yaşanan kısa süreli çatışmaları ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) yanlılarının Batı Kürdistan’daki ENKS bürolarına yönelik saldırılarını K24’e değerlendirdi.

Rojava Peşmergelerinin, Batı Kürdistan’a geçmesi kadar doğal bir durumun olmadığını çünkü Peşmergelerin kendi topraklarında olması gerektiğini vurgulayan İbrahim Biro, Rojava Peşmergelerinin, topraklarını korumaya hakkı olduğunu ifade etti.

İbrahim Biro, “PKK Şengal’de Peşmerge güçlerine saldırdığında, PYD de üye ve taraftarlarını ENKS bürolarına saldırmaya kışkırtıyor ve halkı gözaltına alıp kaçırıyor.” ifadesini kullandı.

Biro sözlerinin devamında, “Rojava Peşmergelerinin Batı Kürdistan’a dönebilmeleri için başta ABD olmak üzere her tarafla müzakere edilmeye ihtiyaç var. Peşmergenin Batı Kürdistan’a geçmesi kadar doğal bir durum olamaz. Peşmergenin Rojava sınırına yerleşmesini engellemek Kürt halkının çıkarlarıyla örtüşemez.” şeklinde konuştu.

PYD’nin altı yıldır halka, Türkiye ve Erdoğan’ın kendilerine saldırdığını ve Batı Kürdistan’a zulüm ederek baskı uyguladığı iddiasını anlatmaya çalıştığını savunan İbrahim Biro, “Ancak gerçek şu ki Batı Kürdistan halkının haklarını Türkiye ve Erdoğan ihlal etmedi ama Suriye rejimi bunu açıkça yaptı.” dedi.